Objectmetingen – Weert

Meten op plantvak niveau.

Begin 2022 is de gemeente Weert gestart met het gebruik van het Apptimize Platform om de bestekken voor onkruid, zwerfvuil en reiniging te schouwen. Intussen is het werken met Apptimize vast onderdeel van hun werkwijze geworden en volgde verschillende vervolgvragen om het gebruik van Apptimize uit te breiden.

Beheerders van de gemeente Weert registeren renovatiewerkzaamheden voor plantvakken in Apptimize, die vervolgens door de aannemer afgehandeld worden. Om overlastmeldingen van bewoners voor te zijn worden door de beheerders overhangende takken vroegtijdig geregistreerd, die vervolgens door de aannemer gesnoeid worden.

In samenwerking met Natuurvereniging Bosgroep Zuid worden meldingen, van onder andere kapotte wegwijzerbordjes, in Apptimize geregistreerd en afgehandeld.

Door het importeren van shape bestanden zijn ruim 15.000 plantvakken en bomen in Apptimize gezet. Op locatie is de benodigde informatie ingevoerd en zijn afwijkingen in beeld gebracht met onder andere foto’s. Na het afronden van een meting wordt een shape bestand gegenereerd waarin alle wijzigingen staan, zodat deze terug te lezen zijn hun beheersysteem Obsurv.

Ook voor Dienst Stadsbeheer Groenbedrijf Den Haag en Heijmans heeft Apptimize soortgelijke metingen ingericht. Meer informatie? Neem contact op met Pieter Swarte, pieter@apptimize.nl of 06-42 21 31 60

Betrokken organisaties